Upravený zisk firmy PepsiCo prekonal očakávania

V dôsledku daňovej reformy v USA firma za štvrtý kvartál vykázala stratu 710 mil. USD, jej upravený zisk však bol v sume 1,31 USD na akciu, čiže o jeden cent vyšší ako trh očakával.

Americký výrobca nápojov a potravín PepsiCo za štvrtý kvartál vykázal stratu v dôsledku komplexných zmien daňového zákona v USA, ale ziskom bez zahrnutia týchto mimoriadnych nákladov prekonal očakávania. Za október až december firma evidovala stratu v objeme 710 mil. USD, čiže 50 centov na akciu, pričom v rovnakom období pred rokom dosiahla zisk 1,4 mld. USD, čiže 97 centov na akciu.

Bez zahrnutia jednorazových položiek bol zisk spoločnosti PepsiCo za záverečný štvrťrok vlaňajška v sume 1,31 USD na akciu. Jeho výškou tak o jeden cent prekonala očakávanie analytikov oslovených v prieskume Zacks Investment Research. Tržby firmy medziročne mierne posilnili, a to na 19,53 mld. USD z úrovne 19,52 mld. USD. Analytici, ktorých vo svojom prieskum oslovila spoločnosť Zacks, odhadovali, že tržby budú iba 19,44 mld. USD. Firma PepsiCo uviedla, že nedávna daňová reforma v USA jej pomôže zrýchliť kapitálové investície a zväčšiť výrobnú kapacitu. V tomto roku očakáva upravený zisk v sume 5,70 USD na akciu.

Spoločnosť PepsiCo na českom a slovenskom trhu vyrába a distribuuje nealkoholické nápoje, medzi ktoré patria napríklad Pepsi, Mirinda, 7Up, Mountain Dew, Rockstar, Evervess, Schwip Schwap a od roku 2000 aj výrobky značky TOMA. Súčasťou portfólia je aj značka zemiakových chipsov Lay’s.

Súvisiace články

Aktuálne správy