Bratislavské letisko v roku 2017 vybavilo 1,94 milióna cestujúcich

Letisko Milana R. Štefánika v Bratislave vybavilo v priebehu roka 2017 na prílete a odlete spolu 1,94 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2016 to znamená nárast o 11 % a celkovo je to tretí najvyšší prevádzkový výsledok v histórii letiska.
„V roku 2017 sme sa priblížili k hranici dvoch miliónov cestujúcich. Zaznamenali sme rekordnú dovolenkovú sezónu, počas ktorej narástla nepravidelná charterová doprava o 35 %,“ zhodnotil generálny riaditeľ letiska Jozef Pojedinec.
Vďaka piatim novým linkám a širšej sieti pravidelných liniek pritom podľa jeho slov narástla aj pravidelná doprava o tri percentá. Súčasne letisko podľa Pojedinca zaznamenalo aj historický rekord v preprave leteckého nákladu. „V roku 2017 sme odbavili 26.246 ton carga, čo je najvyššia hmotnosť prepraveného nákladu od vzniku letiska,“ doplnil.
Celkovo sa na letisku v slovenskom hlavnom meste v minulom roku uskutočnilo 27.322 letov. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to znamenalo nárast o šesť percent.
Najviac ľudí pritom cestovalo z bratislavského letiska v roku 2017 do Londýna, Dublinu, Antalye či Milána a Moskvy. Najväčším dopravcom z letiska je podľa hovorkyne Veroniky Ševčíkovej spoločnosť Ryanair, ktorá z Bratislavy a do nej prepravila viac ako milión cestujúcich. „Z hľadiska počtu prepravených cestujúcich nasledujú spoločnosti Travel Service, Wizz Air, Pobeda, flydubai, České aerolínie a Air Cairo,“ vymenovala.

Súvisiace články

Aktuálne správy