Poštová banka dosiahla v 1. polroku zisk 30,01 milióna eur

Poštová banka v 1. polroku tohto roka zaznamenala pokles čistého zisku. Znížil sa z minuloročnej úrovne 36,2 milióna eur na 30,01 milióna eur. Vyplýva to zo zverejnených výsledkov banky.
Oproti polroku 2016 sa však banke podarilo mierne zvýšiť čisté úrokové výnosy na 80,1 milióna eur zo 79,7 milióna eur. Bilančná suma banky v 1. polroku tohto roka vzrástla o 0,7 % na 4,3 miliardy eur.
Úvery a pohľadávky voči klientom mierne stúpli v 1. polroku o 2,2 % na 2,1 miliardy eur, pričom vklady klientov boli na úrovni 3,6 miliardy eur.
Ako ďalej informovala banka, v januári tohto roka predstavila verejnosti novú stratégiu. Zo seniorného obyvateľstva sa začala orientovať na širokú klientelu. Tomu zodpovedali aj zvýšené investície oproti 1. polroku 2016, nárast administratívnych nákladov o 19 % a očakávaný pokles prevádzkového výsledku banky o 8 % na 57,9 milióna eur. „Tento rok sme začali naozaj silno oslovovať stredné generácie klientov. Naším cieľom vždy bolo a je klientom priniesť niečo nové a prekvapiť ich našou novou ponukou. Táto expanzia nás síce stála nemalé investície, ale z hľadiska budúcnosti banky bola kľúčová a veľmi rýchlo sa odrazila v našich obchodných výsledkoch,“ skonštatoval v správe pre médiá generálny riaditeľ banky Andrej Zaťko.

Súvisiace články

Aktuálne správy