TMR vlani s čistým ziskom 10,2 mil. eur

Predstavenstvo TMR má taktiež v úmysle taktiež vyplácať dividendy vo výške 70 % z čistého zisku, čo predstavuje 7,1 mil. eur respektíve 1,06 eur na akciu.

Čistý zisk spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) dosiahol v roku 2012 hodnotu 10,2 mil. eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to znamená nárast o 12,8 %. Podobne sa vyvíjali aj minuloročné výnosy TMR, ktoré oproti roku 2011 vzrástli o 13 % na 43,3 mil. eur. Na pondelkovej tlačovej konferencií o tom informovali zástupcovia spoločnosti TMR.

Predstavenstvo TMR má v úmysle na aprílovom valnom zhromaždení predložiť návrh na vyplatenie dividend vo výške 70 % z čistého zisku, čo predstavuje 7,1 mil. eur, respektíve 1,06 eura na akciu. „Dobré výsledky poukazujú na správnosť našej intenzívnej investičnej stratégie z predchádzajúcich rokov. Verím, že vplyv investícií z posledných šiestich rokov v celkovom objeme 144 mil. eur sa na našich číslach ešte viac prejaví aj v budúcnosti,“ uviedol Bohuš Hlavatý, člen predstavenstva TMR. Optimistický je aj vo výhľadoch do budúcnosti, kde očakáva hlavne nárast prevádzkového zisku.

Počet návštevníkov horských stredísk a aquaparku sa v roku 2012 podľa údajov TMR zvýšil o takmer 9 %. „Celkovo prišli do stredísk TMR viac ako dva milióny návštevníkov,“ uviedol Hlavatý. K rastu výnosy podľa predstaviteľov TMR prispeli zvýšené priemerné tržby na návštevníka a nárast priemernej dennej ceny v hoteloch portfólia TMR.

Hlavatý vyjadril aj podporu kandidatúry SR na olympiádu v roku 2022. „Z pohľadu tratí sme pripravení, budeme však musieť výrazne popracovať na infraštruktúre,“ zdôraznil Hlavatý. Za „tragédiu“ označil cestné prepojenie medzi slovenskými a poľskými strediskami. „Kandidatúra by tomu výrazne pomohla,“ dodal.

Spoločnosť Tatry Mountain Resorts, a.s. je najväčším subjektom v oblasti cestovného ruchu na Slovensku. Firma vlastní a prevádzkuje lyžiarske strediská a hotely v oblasti Nízkych a Vysokých Tatier a aquapark na Liptove. Akcie TMR sú od roku 2012 obchodované na burzách v Bratislave, Prahe a Varšave.

Súvisiace články

Aktuálne správy