Sezónne upravená nezamestnanosť v Nemecku klesla na 5,9 %

V januári v krajine evidovali o 26 tis. nezamestnaných menej ako v decembri. Ekonómovia pritom predpokladali, že počet ľudí bez práce klesne iba o zhruba 5 tisíc.

Nemecký trh práce sa v úvode roka vyvíjal veľmi dobre a januárová miera nezamestnanosti v najväčšej európskej ekonomike podľa sezónne upravených údajov klesla na 5,9 percenta z decembrových 6 percent. Informoval o tom v utorok nemecký úrad práce. V januári v krajine evidovali o 26 tis. nezamestnaných menej ako v decembri. Ekonómovia pritom predpokladali, že miera nezamestnanosti sa nezmení a počet ľudí bez práce klesne iba o zhruba 5 tisíc.
Podľa neupravených údajov sa nezamestnanosť v Nemecku v januári zvýšila na 6,3 percenta z decembrovej úrovne 5,8 percenta. Tento rast však bol podľa nemeckého úradu práce výsledkom sezónnych faktorov, keďže počas zimných mesiacov je v niektorých sektoroch, napríklad v stavebníctve, pravidelne menej pracovných miest. Celkovo v Nemecku v januári evidovali 2,777 mil. nezamestnaných, čo bolo o 143 tis. menej ako v rovnakom mesiaci pred rokom.

ab;dn

Súvisiace články

Aktuálne správy