Tržby talianskeho sektora služieb v treťom kvartáli stúpli

Medziročne tržby talianskeho odvetvia služieb počas júla až septembra vzrástli o 1,2 % a medzikvartálne sa zvýšili o 0,1 percenta.

Tržby talianskeho odvetvia služieb v treťom štvrťroku v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška celkovo posilnili o 1,2 percenta. Najvýraznejšie sa zväčšili tržby v segmente ubytovacích a stravovacích služieb, a to o 3,8 percenta. Stúpli aj tržby v oblasti predaja a opráv motorových vozidiel a motocyklov (1,6 %), v oblasti profesionálnych, vedeckých a technických aktivít (1,4 %) a tržby za služby v segmente informatiky a telekomunikácií. Počas júla až septembra sa však v Taliansku o 1,5 percenta znížili tržby za dopravné a skladovacie služby a o 0,1 percenta klesli tržby v oblasti administratívnych a podporných služieb. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke taliansky štatistický úrad.

V porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom sa počas júla až septembra podľa sezónne upravených údajov tržby talianskeho sektora služieb zvýšili o 0,1 percenta. Tržby za ubytovacie a stravovacie služby medzikvartálne posilnili o 3 percentá, tržby v segmente predaja a opráv motorových vozidiel a motocyklov oproti druhému štvrťroku stúpli o 0,1 percenta. Tržby za služby v oblasti profesionálnych, vedeckých a technických aktivít vzrástli tiež o 0,1 percenta a rovnako o 0,1 percenta stúpli aj tržby za administratívne a podporné služby. Medzikvartálne sa počas júla až septembra v Taliansku zmenšili tržby v segmente dopravných a skladovacích služieb (-0,9 %) a tržby za služby v oblasti informatiky a telekomunikácií (-0,2 %).

Súvisiace články

Aktuálne správy