Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v novembri nezmenila

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v novembri nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 98 bodov. Názory spotrebiteľov na ich budúcu životnú úroveň sa naďalej zlepšovali a index, ktorý to odzrkadľuje, posilnil o štyri body na – 25 bodov z októbrovej úrovne – 29 bodov. Išlo už o piaty mesiac rastu tohto indexu, ktorý sa tak dostal najvyššie od januára tohto roka. INSEE o tom informoval v piatok na svojej internetovej stránke.
Mierne sa však zhoršili očakávania Francúzov v otázke, aká bude ich osobná finančná situácia v najbližších dvanástich mesiacoch. Index očakávanej finančnej situácie klesol o jeden bod na úroveň – 8 bodov. V porovnaní s predošlým mesiacom sa v krajine nezmenil počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci plány domácností na veľké nákupy zostal na úrovni – 5 bodov.

V novembri sa mierne zlepšili očakávania francúzskych domácností v otázke ich schopnosti sporiť si v nadchádzajúcich dvanástich mesiacoch. Index odzrkadľujúci tieto očakávania stúpol na – 6 bodov z októbrových – 7 bodov. Výrazne sa zmenšili obavy francúzskych spotrebiteľov z nezamestnanosti. Index týchto obáv klesol o 11 bodov na hodnotu 29 bodov.

Súvisiace články

Aktuálne správy