Na košickom letisku privítali 444.444. cestujúceho spoločnosťou Wizz Air

Letecká spoločnosť Wizz Air vstúpila do štvrtého roku svojho pôsobenia v Košiciach. Pri tejto príležitosti vo štvrtok (6.10.) večer privítali na letisku v Košiciach 444.444. cestujúceho na svojich košických linkách. TASR o tom dnes informoval hovorca Letiska Košice Juraj Toth.
„Jubilejnou 444.444. cestujúcou v poradí bola Štefánia, ktorú Wizz Air potešil voľnou spiatočnou letenkou na ktorýkoľvek let Wizz Air-u z Košíc,“ uviedol Toth.
Prvý let spoločnosti Wizz Air z Košíc sa uskutočnil v septembri 2013 a po dvoch rokoch prevádzky sa 5. júna 2015 stali Košice dvadsiatou základňou Wizz Air-u. Otvorením základne priniesla spoločnosť Wizz Air do Košíc jedno lietadlo typu Airbus A320 a 36 priamych pracovných pozícií s množstvom ďalších príležitostí.
„Je pre nás veľkým potešením osláviť tento míľnik v Košiciach. Prvý let z Košíc sa uskutočnil pred viac ako tromi rokmi a odvtedy sme na našich nízkonákladových linkách odviezli viac ako 400.000 cestujúcich, čo prispelo k neustále rastúcej popularite našich spojení. Počet našich cestujúcich narástol o 26 % za prvých deväť mesiacov roka 2016, ak porovnávame s rovnakým obdobím minulého roka,“ uviedla riaditeľka komunikácie Wizz Air Tamara Vallois.
V súčasnosti Wizz Air lieta z Košíc tromi linkami do Veľkej Británie a spája metropolu východného Slovenska s Bristolom, Doncasterom Sheffieldom a londýnskym letiskom Luton. V roku 2015 odviezol Wizz Air na košických linkách viac ako 175.000 cestujúcich.
„Po viac ako trojročnej spolupráci môžeme skonštatovať, že v spolupráci s Wizz Air-om a našimi partnermi, sme vytvorili dlhodobé a udržateľné partnerstvo, ktoré otvára nové horizonty pre mesto Košice a okolitý región. Tešíme sa na ďalší rozvoj leteckej dostupnosti východného Slovenska spolu s našimi priateľmi z Wizz Air-u,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice Michael Tmej.
Wizz Air je najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe. V súčasnosti prevádzkuje flotilu 73 Airbusov A320 a A321, v ponuke má viac ako 450 leteckých spojení z 26 základní a spája 129 destinácií naprieč 38 krajinami.

Súvisiace články

Aktuálne správy