Developer P3 uzavrel refinančnú dohodu vo výške 1,4 mld. eur

Refinančná dohoda, ktorú developerská spoločnosť P3 Logistic Parks uzatvorila s medzinárodnými bankami, zahŕňa oblasti západnej Európy, Poľska, Českej republiky, Slovenska a Rumunska.

Developerská spoločnosť P3 Logistic Parks (P3) uzavrela dohodu s medzinárodnými bankami o refinancovaní svojich úverov v hodnote 1,4 miliardy eur. Dohoda o refinancovaní zahŕňa oblasti západnej Európy, Poľska, Českej republiky, Slovenska a Rumunska. Informovala o tom spoločnosť P3 Logistic Parks.

Devoloperskú spoločnosť P3, ktorá je správcom paneurópskych priemyselných nehnuteľností, vlastnia TPG Real Estate a Ivanhoé Cambridge. Po novom sa má o refinancovanie úverov firmy v západnej Európe a Poľsku starať korporácia Morgan Stanley. V Česku a na Slovensku budú úvery refinancované prostredníctvom Československej obchodnej banky a v Rumunsku prostredníctvom Raiffeisen Bank International.

„Dlhodobé partnerstvá s našimi veriteľmi sú pre P3 mimoriadne dôležité na ceste celoeurópskej stratégie rastu, pričom sa môžeme oprieť aj o niekoľko nových poskytovateľov finančných prostriedkov. Tieto dohody nám umožňujú flexibilitu pri využívaní súčasných a budúcich príležitostí skupiny,” uviedol finančný riaditeľ P3 George Aase.

P3 Logistic Parks je vlastníkom, developerom a správcom európskych priemyselných nehnuteľností. Do portfólia P3 aktuálne patrí 163 priemyselných nehnuteľností v deviatich krajinách s rozsahom 3,3 milióna metrov štvorcových. Na Slovensku spoločnosť P3 vlastní a spravuje sedem priemyselných nehnuteľností v dvoch parkoch s prenajímateľnou plochou 227-tisíc metrov štvorcových a pozemky pre výstavbu s plochou takmer 13-tisíc metrov štvorcových.

Súvisiace články

Aktuálne správy