Americké zásoby ropy minulý týždeň stúpli o 2,3 mil. barelov

V priebehu minulého týždňa sa do USA dovážalo v priemere 8,9 mil. barelov ropy denne, čo bol oproti predchádzajúcemu týždňu rast o 275 tis. barelov denne.

Komerčné zásoby ropy v USA sa minulý týždeň zvýšili o 2,3 mil. barelov na úroveň 525,9 mil. barelov. Informoval o tom americký Federálny úrad pre energetiku (EIA) v pravidelnej týždňovej správe, ktorú zverejnil na svojej internetovej stránke. Zásoby benzínu v USA v týždni končiacom sa 26. augusta klesli o 0,7 mil. barelov, ale napriek tomu boli výrazne nad hornou hranicou priemernej úrovne.

Americký Federálny úrad pre energetiku ďalej informoval, že minulý týždeň sa do USA dovážalo v priemere vyše 8,9 mil. barelov ropy denne, čo bol oproti predchádzajúcemu týždňu rast o 275 tis. barelov denne. Počas uplynulých štyroch týždňov sa do USA v priemere denne dovážalo 8,5 mil. barelov ropy. Import sa tak v porovnaní s rovnakým štvortýždňovým obdobím minulého roka zvýšil o 11,4 percenta.

Americké rafinérie minulý týždeň spracovali 16,6 mil. barelov ropy denne, čo bol oproti predošlému týždňu pokles o 64 tis. barelov denne. Rafinérie krajiny využívali 92,8 percenta svojej prevádzkovej kapacity. Produkcia benzínu sa minulý týždeň mierne znížila a bola v priemere na úrovni vyše 10 mil. barelov denne.

Súvisiace články

Aktuálne správy