Nezamestnanosť v Nemecku sa v júli mierne zvýšila

Júlova miera nezamestnanosti v krajine stúpla o 0,1 percentuálneho bodu na úroveň 6 percent.

Miera nezamestnanosti v Nemecku v júli stúpla o 0,1 percentuálneho bodu na úroveň 6 percent. Nemecký úrad práce vo štvrtok informoval, že v krajine bolo registrovaných 2,661 mil. ľudí hľadajúcich zamestnanie, čo bol oproti júnu rast o približne 47 tisíc. V porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka sa však počet nezamestnaných v Nemecku zmenšil o 112 tisíc. Okrem toho podľa sezónne upravených údajov sa počet obyvateľov krajiny bez práce v júli medzimesačne znížil o 7 tisíc.

Nemecký štatistický úrad zároveň informoval, že v júni bolo v krajine podľa predbežných údajov zamestnaných 43,5 mil. ľudí. V porovnaní s júnom minulého roka išlo o výrazné zvýšenie počtu zamestnancov, a to o 528 tisíc, čiže o 1,2 percenta. „Od decembra 20115 zamestnanosť nepretržite rastie,“ uviedol štatistický úrad.

Medzimesačne sa počet zamestnaných ľudí v Nemecku podľa predbežných údajov v júni zvýšil o 87 tisíc, čiže o 0,2 percenta. Podľa údajov upravených o sezónne vplyvy sa počet zamestnaných ľudí v krajine v júni medzimesačne zväčšil o 46 tisíc, čiže o 0,1 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy