Oprava železničnej trate v úseku železničnej stanice Východná

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes s opravou železničnej trate v úseku železničnej stanice Východná - Štrba.

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) začali dnes s opravou železničnej trate v úseku železničnej stanice Východná – Štrba. Ide o opravu koľajového lôžka výhybiek 2, 3, 4, 6 a prípojných koľajových polí. Práce na trati si nevyžiadajú obmedzenie v osobnej doprave. Ukončenie výluky je naplánované na 3. 8. 2016.
Zamestnanci ŽSR vo vlastnej réžii a s použitím vlastnej strojovej mechanizácie opravia železničnú trať a odstránia tak jej zlý technický stav. Vzhľadom na náročný postup prác je oprava rozdelená do dvoch etáp. V prvej etape sa začalo s odstraňovaním technicky nevyhovujúcich koľajníc. Vybratie a odstránenie prípojových polí sa uskutoční za pomoci žeriava EDK 300. V ďalšej etape sa bagrovaním odstráni štrk, zhutní sa podvalové podložie a položia nové koľajové polia. Zároveň sa vymenia aj chybné upevňovadlá, podvaly a defektoskopický chybné koľajnice. Zrealizuje sa aj výmena koľajníc v prípojných poliach výhybiek a regulácia chodu výhybiek. Posledným krokom bude smerová a výšková úprava koľaje.
ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Súvisiace články

Aktuálne správy