Kancelárie v Bratislave mali 1,68 milióna metrov štvorcových

Hrubý realizovaný dopyt spolu s prejednanými zmluvami dosiahol podľa Kancelárskeho Fóra v prvom kvartáli tohto roka celkovú výmeru viac ako 53 tisíc metrov štvorcových v 118 uzavretých zmluvách.

Celková výmera kancelárskych priestorov v Bratislave dosiahla v prvom kvartáli tohto roku rozlohu 1,68 milióna metrov štvorcových. Ostala tak nezmenená oproti poslednému kvartálu uplynulého roka. Ako ďalej informovalo Kancelárske Fórum, ktorého členmi sú spoločnosti Kancelarie.sk a The Advisors, miera neobsadenosti kancelárií v Bratislave dosiahla rozlohu približne 136 tis. metrov štvorcových, čo predstavuje 8,3 % z celkovej výmery kancelárskych priestorov v Bratislave.

Hrubý realizovaný dopyt spolu s prejednanými zmluvami dosiahol v sledovanom období celkovú výmeru viac ako 53 tisíc metrov štvorcových v 118 uzavretých zmluvách. Najnižší podiel neobsadenosti bol evidovaný v Bratislave I na úrovni 6,1 %, pokračovala Bratislava II s podielom 6,9 %, ďalej Bratislava IV, kde bol podiel neobsadených kancelárií 7,9 %. V Bratislave V to bolo 10,9 % a Bratislava III vykazovala najvyššiu mieru neobsadenosti, konkrétne 14,4 %.

Z celkovej výmery kancelárskych priestorov v Bratislave tvoria priestory štandardu A s priestormi štandardu B oboje podiel po 33 %. Za nimi nasledujú priestory úrovne B+ s podielom 21 % a zvyšných 13 % tvoria kancelárie typu C. Najväčší podiel kancelárskych priestorov, a to 40 %, sa nachádza v Bratislave II, v Bratislave I je 29 % takýchto priestorov, v Bratislave III 15 %, v Bratislave V ich je 11 % a v Bratislave IV je podiel kancelárií 5 %.

V sledovanom období ostalo priemerné požadované nájomné takmer stabilné. Najvyššie požadované nájomné bolo zaznamenané v Bratislave I vo výške 16,5 eura na meter štvorcový za mesiac. Nájomné na meter štvorcový kancelárií v štandarde A za mesiac sa pohybuje od 11,9 eura do 13 eur, v štandarde B od 10,7 eura do 11,3 eura, v štandarde B+ od 8,5 eura do 9,2 eura a nájom za meter štvorcový kancelárií typu C je v rozmedzí od 6,9 eura do 7,4 eura.

Súvisiace články

Aktuálne správy