Prevádzkový zisk firmy Henkel vzrástol o 6,2 %

Za prvý štvrťrok firma vykázala zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) v sume 751 mil. eur, analytici očakávali 731 mil. eur.

Nemecká skupina Henkel vyrábajúca spotrebné chemické produkty za prvý kvartál vykázala zisk, ktorý prekonal očakávania. Upravený zisk firmy pred úrokmi a zdanením (EBIT) za január až marec posilnil o 6,2 % na sumu 751 mil. eur. Henkel tak prekonal predpoveď analytikov oslovených v prieskume agentúry Reuters, ktorí v priemere odhadovali, že bude v objeme 731 mil. eur.
Spoločnosť za prvý štvrťrok vykázala rast tržieb o 0,6 % na úroveň 4,46 mld. eur, čiže boli mierne nižšie v porovnaní s predpokladom analytikov, ktorí odhadovali, že dosiahnu 4,49 mld. eur. Henkel v súvislosti so zverejnením hospodárskych výsledkov za prvý štvrťrok potvrdil svoj celoročný plán, ktorý ráta s rastom tržieb na organickom základe o 2 až 4 %.

Henkel pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Henkel Slovensko, ktorá bola založená v októbri 1991, vtedy ešte pod názvom Henkel-Palma ako spoločný podnik rakúskej spoločnosti Henkel Austria a vtedajšieho štátneho podniku Palma. Spoločnosť Henkel Slovensko je súčasťou Henkel Central Eastern

Súvisiace články

Aktuálne správy