Volkswagen avizuje investície v nákladnej doprave

Spoločnosť chce do technológií v nákladnej doprave do roku 2020 investovať približne 500 mil. eur.

Spoločnosť Volkswagen minie do roku 2020 približne 500 mil. eur na zlepšenie digitálneho vybavenia nákladných vozidiel. Chce sa pritom podľa zverejnených informácií sústrediť na automatizáciu dopravy. Konkurenčná spoločnosť Daimler je doposiaľ lídrom v oblasti technológie automatického riadenia s tým, že zvyšuje bezpečnosť a efektivitu využívania pohonných hmôt.

Firma VW začala s vylepšeniami v rámci nákladnej dopravy ešte pred vypuknutím emisného škandálu. Divízia Truck & Bus informovala, že počas piatich rokov minie približne 500 mil. eur na digitálne technológie s cieľom zlepšiť komunikáciu senzorov na palube s automatickým brzdným systémom a ďalšími systémami.

Krok s modernými technológiami však budú musieť držať aj investície do infraštruktúry. „V budúcnosti nebude stačiť stavať cesty a opravovať mosty,“ povedal šéf VW pre nákladnú dopravu Andreas Renschler. „To, čo potrebujeme, je čo najskôr dobudovať vysokorýchlostný mobilný internet popri cestách,“ doplnil.

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky.

Súvisiace články

Aktuálne správy