Počet nezamestnaných v Španielsku klesol v marci viac, než sa čakalo

Počet evidovaných nezamestnaných v Španielsku zaznamenal v marci výraznejší pokles, než očakávali ekonómovia, pričom sa priblížil k hranici 4 miliónov. Klesol aj počet nezamestnaných medzi mladými ľuďmi. Informovali o tom denník Financial Times a portál RTTNews.
Po februárovom raste o 2200 počet evidovaných nezamestnaných klesol minulý mesiac oproti februáru o 58.216. Ekonómovia očakávali pokles len o 50.000. Počet ľudí bez práce tak dosiahol v Španielsku 4,09 milióna.
Znížil sa aj počet nezamestnaných v kategórii mladých, teda ľudí do 25 rokov. Oproti marcu minulého roka klesol o 43.416.
Aj napriek pozitívnym údajom za marec zostáva nezamestnanosť v Španielsku stále veľkým problémom. Do dnešných dní patrí k najvyšším v celej Európskej únii.
Španielska ekonomika vzrástla minulý rok o 3,2 %, no podobne ako s nezamestnanosťou bojuje krajina aj s vysokým deficitom. Údaje zverejnené minulý týždeň ukázali, že deficit verejných financií dosiahol za minulý rok 56,6 miliardy eur, čo predstavuje 5,2 % hrubého domáceho produktu.

Súvisiace články

Aktuálne správy