Európska špička v servise prenájmu odevov a bielizne expanduje na Slovensko

Spoločnosť SALESIANER MIETTEX, ktorá denne zásobuje okolo 25.000 zákazníkov v celej Európe 360 tonami čistých textílií, otvorí na jar novú prevádzku v Bratislave a vytvorí 100 pracovných miest.

Spoločnosť SALESIANER MIETTEX pokračuje v máji 2016 v expanzii na Slovensko. Firma tu pôsobí od roku 1995 a vďaka novej investícii na zelenej lúke vo výške viac ako 10 miliónov eur zabezpečí od jari v najmodernejšej pracej prevádzke v regióne prácu približne stovke zamestnancov. Nová high-tech práčovňa v Bratislave, s celkovou plochou 3600 m2 a kapacitou prania 32 ton bielizne či odevov denne, bude zodpovedať výkonu viac ako 6400 pračiek v domácnosti.

Rakúsky rodinný podnik so 100-ročnými skúsenosťami
Spoločnosť SALESIANER MIETTEX založila v roku 1916 dáma, stará matka dnešného majiteľa Mag. Thomasa Krautschneidera. Jeho matka, Christine Krautschneider, predsedá dozornej rade. Podnik je dodnes vo vlastníctve rodiny zakladateľky a je multinárodným veľkopodnikom, ktorý zamestnáva viac ako 2 150 zamestnancov. Názov firmy je odvodený z pôvodnej adresy, ulice Saleziánov vo Viedni. „Rodinný duch“ sa ešte aj dnes odzrkadľuje v tímovom duchu Salesianer skupiny. Okrem Rakúska a Slovenska je SALESIANER MIETTEX s priamou produkciou aktívna ešte v ďalších 7 európskych krajinách: v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvátsku, Rumunsku, Srbsku a najnovšie aj v Poľsku. SALESIANER MIETTEX zásobuje denne okolo 25.000 zákazníkov v celej Európe 360 tonami čistých textílií.
Hlavná kompetencia je kompletná ponuka servisného prenájmu textílií, hygienických produktov a čistiacich rohožiek. Ponuka obsahuje okrem služieb a produktov prepracovanú koncepciu logistiky. Základné segmenty JOB, GAST, MED, MICRO, FRESH a ROHOŽKY.
Pracovné oblečenie pre priemysel, obchod a remeslo
Servisný prenájom textílií pre hotelierstvo a gastronómiu
Kompletné zabezpečenie textilným prenájmom pre zdravotníctvo, hotely a gastronómiu
Servis pre textílie do čistých priestorov
Hygiena do sociálnych zariadení
Čistiace a reklamné rohože
Outsourcing šetrí fixné náklady
Investície do vlastnej práčovne, do textílií, skladovania a logistiky už pri dodávateľsky riešenom zásobovaní bielizňou a odevmi nie sú potrebné. Nevznikajú tak už žiadne náklady na personál, stroje, obstarávanie náhrady za odevy a bielizeň. Textílie sú dodávané v správnom množstve, v správny čas, na správne miesto. Či už sú to pracovné odevy pre priemysel a remeselnú činnosť, posteľná i froté bielizeň pre hotelierstvo, stolová bielizeň pre odvetvie gastronómie, nemocničné textílie, ošatenie a sterilné operačné textílie pre zdravotníctvo alebo pre vybavenie prevádzok s čistými priestormi. Textilný manažment najlepšej kvality znamená: registrácia a sledovanie ošatenia s elektronickou podporou, dodávanie až do skrine, presné definovanie počtu, kvality a termínov, systémové poradenstvo odborníkmi, optimálna príprava na prechod na kompletný systém poskytovania textílií, poradenstvo pre plánovanie potreby zásobovania, sprievodná spotrebiteľská kontrola a desaťročia skúseností. Dodávateľsky riešené zásobovanie bielizňou a odevmi prináša kvalitu, flexibilitu, ekologické výhody a hospodárnosť.

Pracovné odevy prenajať namiesto v piatok večer doma prať Firme SALESIANER MIETTEX sa podarilo ako jednej z najvýznamnejších vo svojej brandži získať si mnohých zákazníkov. Prenájom pracovných a ochranných odevov zahŕňa dodanie bielizne, kvalifikované dezinfekčné čistenie, komplexnú automatizovanú finalizáciu až „do skrine“, účelnú údržbu, skladovanie, bezodplatnú výmenu po bežnom opotrebovaní, označovanie pracovných odevov menami nositeľov ako aj dodanie a odvoz. To umožňuje zákazníkom sústrediť sa na vlastnú prevádzku a posilňuje firemnú príslušnosť zamestnancov. Aktuálna štúdia ETSA (European Textile Service Association) vypovedá, že čistenie pracovného oblečenia v domácnostiach zaťažuje životné prostredie viac ako priemyselné pranie. Negatívne aspekty prania pracovných odevov doma sú okrem iného nesprávne dávkovanie pracích prostriedkov, nevyužitie kapacity práčky neoptimálna spotreba vody ako aj časová náročnosť v súkromí.
www.salesianer.sk

Súvisiace články

Aktuálne správy