Paríž pri rokovaniach Orangeu a Bouygues chránil svoje záujmy

Spoločnosť Orange chcela Bouygues Telecom prevziať, rokovania však v piatok stroskotali.

Francúzsky minister financií Michel Sapin v nedeľu obhajoval pozíciu francúzskej vlády v rokovaniach medzi spoločnosťami Orange a Bouygues Telecom, ktoré nakoniec v piatok zlyhali. Spoločnosť Orange chcela Bouygues Telecom prevziať. Vláda bola v týchto rokovaniach výrazne zainteresovaná. Podľa Sapina štát chránil svoje záujmy. Reagoval tak na otázku televízie France 5 o tom, či minister hospodárstva Emmanuel Macron nestanovil príliš prísne podmienky transakcie.

V piatok spoločnosť Orange potvrdila, že ukončila rozhovory o prevzatí menšieho rivala Bouygues Telecom. „Po hĺbkových rokovaniach predstavenstvo spoločnosti Orange dospelo k tomu, že možnú konsolidáciu s Bouygues Telecom sa nepodarilo dosiahnuť,“ uviedla spoločnosť. Potenciálna transakcia v hodnote 10 mld. eur by znamenala zníženie počtu telekomunikačných operátorov na francúzskom trhu zo štyroch na troch.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.

Súvisiace články

Aktuálne správy