SACR môže využiť od rezortu dopravy vyše 4 mil. eur

Finančné prostriedky stanovené kontraktom, ktorý podmieňuje ich využívanie, by mali byť využité na financovanie prezentácie Slovenska v zahraničí a podpory rozvoja cestovného ruchu Slovenska.

Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR podpísalo kontrakt, ktorý je účinný od polovice marca, o podmienkach pridelenia viac ako 4 mil. eur Slovenskej agentúre pre cestovný ruch (SACR). Ako ďalej vyplýva z kontraktu zverejneného v Centrálnom registri zmlúv, jeho predmetom je stanovenie podmienok, za ktorých v tomto roku poskytne ministerstvo agentúre finančné prostriedky a podmienok, ktoré bude musieť agentúra dodržať, aby mohla finančné prostriedky využívať.

Prostriedky majú podľa kontraktu financovať úlohy a aktivity, ktoré vyplývajú agentúre zo zriaďovacej listiny, a to jednotná prezentácia Slovenska v zahraničí a podpora rozvoja cestovného ruchu SR. Finančné prostriedky poskytne ministerstvo pre SACR na základe písomnej žiadosti agentúry.

Agentúra je podľa kontraktu povinná vykonávať štvrťročné priebežné hodnotenie vecného a finančného plnenia kontraktu a predkladať ho ministerstvu dopravy SR. Kontrakt je uzatvorený do konca tohto roku.

Súvisiace články

Aktuálne správy