SPP varuje pred podvodmi v súvislosti s vyplácaním vratiek

Na Slovensku začali pôsobiť organizované skupiny, ktoré v mene SPP žiadajú od ľudí takzvaný "preddavok na spracovanie dát o vratkách" vo výške 20 eur. SPP radí, aby ľudia v takýchto prípadoch okamžite kontaktovali políciu na telefónnom čísle 112.

Pre výpočet výšky vratky ľudia nemusia robiť nič. Poštovú poukážku so štátnym príspevkom dostanú priamo do svojej schránky. Jej platnosť je 60 dní, počas ktorých si ľudia môžu peniaze vyzdvihnúť na akejkoľvek pošte.

SPP nikoho nepoveril vyberaním akýchkoľvek záloh na výpočet dát. Výšku vratky vypočítalo Ministerstvo hospodárstva SR na základe informácií o spotrebe domácností, ktoré rezortu poskytli všetci dodávatelia plynu.

Všetky otázky o plynových vratkách sú zverejnené na www.spp.sk/vratky. Na tejto stránke je aj odkaz na webový formulár, kde si zákazníci SPP môžu overiť výšku vratky pre ich odberné miesto.
Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) je najväčším dodávateľom energií na Slovensku, ktorý v oblasti dodávky plynu priamo nadväzuje na 160 ročnú tradíciu slovenského plynárenstva a od roku 2012 úspešne pôsobí aj na trhu dodávky elektriny. SPP zabezpečuje spoľahlivé, bezpečné a konkurencieschopné dodávky plynu i elektriny a s nimi spojené služby. Spoločnosť dodáva elektrinu už viac ako stotisíc zákazníkom. Od roku 2014 je vlastníkom 100 % akcií spoločnosti Slovenská republika, ktorá svoje akcionárske práva vykonáva prostredníctvom Ministerstva hospodárstva Slovenskej republiky.
 

Súvisiace články

Aktuálne správy