Pokles leteckej nákladnej prepravy sa podľa IATA končí

Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu uviedla, že globálna nákladná letecká preprava v novembri medziročne klesla o 1,2 %, ale medzimesačne v Ázii stúpla o 1,9 %, v severnej Amerike o 0,4 % a v Európe sa nezmenila.

Pokles globálneho dopytu po nákladnej leteckej doprave sa pravdepodobne skončil. Uviedla to v pondelok Medzinárodná asociácia pre leteckú dopravu (IATA). Medziročne sa globálna novembrová nákladná letecká doprava zmenšila, ale medzimesačne posilnila. Oproti októbru sa zväčšila preprava v ázijsko-tichomorskom regióne o 1,9 % a v severnej Amerike vzrástla o 0,4 %.
Európska nákladná letecká preprava sa v novembri oproti októbru nezmenila, ale podľa IATA existujú náznaky, že silnejšie priemyselné objednávky a zákazky na export by mohli podporiť dopyt v nadchádzajúcich mesiacoch. Globálna nákladná letecká preprava však v novembri oproti rovnakému mesiacu predchádzajúceho roka celkovo oslabila o 1,2 %, pričom medzinárodná preprava klesla o 1,3 % a vnútroštátna nákladná doprava oslabila o 0,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy