Grécko prijalo väčšinu zmien potrebných pre ďalšiu tranžu

Vyplatenie ďalšej tranže pomoci je podmienené tým, že Grécko príjme súbor trinástich reforiem. Krajina pritom už prijala sedem, zvyšok by mal parlament schváliť v utorok.

Grécko uskutočnilo viac ako polovicu reforiem, ktoré sú potrebné pre získanie ďalšej tranže pomoci vo výške jednej miliardy eur. Zvyšok by malo Grécko prijať v utorok. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľa eurozóny.

Vyplatenie tranže pomoci je podmienené tým, že Grécko príjme súbor trinástich reforiem. O pokroku krajiny v piatok hovorili tajomníci ministerstiev financií krajín eurozóny. Reformy zahŕňajú privatizáciu, daňovú reformu a aj štrukturálne opatrenia. Zmeny sa dotýkajú aj verejnej správy a pravidiel o problémových úveroch. Reformné kroky sa dotknú aj fungovania finančného sektora. "Hotových je sedem z trinástich,“ povedal predstaviteľ eurozóny. "Zvyšok by mal prijať grécky parlament v utorok v noci. Správa od inštitúcií, ktoré reprezentujú veriteľov, bude nasledovať v stredu,“ dodal.

Súvisiace články

Aktuálne správy