Developér CTP kúpil Westend Tower a priemyselné parky v Trnave a Nitre

, TASR Foto: SITA

Medzinárodný investor a developér CTP kúpil na Slovensku portfólio komerčných nehnuteľností v oblasti automobilového priemyslu a logistiky. Spoločnosť tak rozširuje svoj biznis v SR.

Novo nadobudnuté portfólio pozostáva zo 62.000 štvorcových metrov (m2) logistických a výrobných hál v Trnave vedľa výrobného závodu automobilovej spoločnosti PSA Peugeot Citroën. Súčasťou sú pozemky s rozlohou 35.000 m2 určené na ďalšiu výstavbu a celý areál bol premenovaný na CTPark Trnava.

K nákupu patrí aj závod na výrobu automobilových komponentov v Nitre s rozlohou 15.000 m2, v blízkosti budúceho závodu automobilky Jaguar Land Rover a s pozemkami s veľkosťou 40.000 m2. Areál získal nový názov CTPark Nitra.

Balík nehnuteľností CTP na Slovensku sa rozšíril aj o administratívnu budovu Westend Tower na bratislavskej Patrónke s prenajímateľnou plochou 8500 m2.
„Úspešné uzavretie tejto dohody je základom našej dlhodobej stratégie dosiahnuť regionálnu dominanciu prostredníctvom akvizícií a organického rastu. Kúpené portfólio zahŕňa tri vynikajúce nehnuteľnosti v atraktívnych lokalitách,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Remon Vos.

Medzinárodné portfólio holandskej spoločnosti CTP tvoria približne 3 milióny m2 priemyselných nehnuteľností v 50 lokalitách strednej Európy.

Na Slovensku už developér tento rok kúpil DNV logistický park v Devínskej Novej Vsi v tesnej blízkosti výrobného areálu automobilky Volkswagen, ktorý slúži predovšetkým pre jej subdodávateľov. Park, ktorý nový majiteľ premenoval na CTPark Bratislava, ponúka viac než 87.000 m2 skladov, plôch pre ľahkú výrobu a kancelárskych priestorov.

Súvisiace články

Aktuálne správy