Vlastník British Airways zvýšil zisk v 3. kvartáli takmer o polovicu

Letecká spoločnosť International Airlines Group (IAG) zlepšila prognózu zisku za celý rok po tom, ako zverejnila rast zisku za 3. kvartál tohto roka. K výsledkom prispeli nižšie ceny ropy a zvýšený dopyt cestujúcich. Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.
Materská spoločnosť aerolínií British Airways, Iberie a nízkonákladovej firmy Vueling, ktorá zároveň v auguste kúpila írsky Aer Lingus, oznámila, že zisk pred zdanením za tri mesiace od júla do konca septembra dosiahol 1,1 miliardy eur. Oproti rovnakému obdobiu minulého roka to znamená rast o 48 %.
Prevádzkový zisk (bez zahrnutia Aer Lingus) dosiahol 1,205 miliardy eur a prekonal tak očakávania ekonómov. Tí počítali so ziskom na úrovni 1,197 miliardy eur.
IAG následne zlepšil prognózu celoročného prevádzkového zisku bez započítania Aer Lingus. Zisk by mal dosiahnuť od 2,25 do 2,3 miliardy eur, zatiaľ čo pôvodne spoločnosť stanovila odhad na úrovni tesne nad 2,2 miliardy eur.
Firma už skôr uviedla, že vyplatí prvú dividendu. Spoločnosť, ktorá vznikla v roku 2011 fúziou British Airways a španielskej Iberie, doteraz dividendy nevyplácala. Prvú dividendu umožní splnenie očakávaných cieľov za rok 2015.

Súvisiace články

Aktuálne správy