GE vytvorí v Európe nové centrum pre turbovrtuľové motory

Americký koncern General Electric (GE) dnes oznámil, že vytvorí v Európe nové centrum pre vývoj, testovanie aj výrobu turbovrtuľových motorov, keďže v USA nemá možnosť zabezpečiť klientom úver pre financovanie exportu.

Americký koncern General Electric (GE) dnes oznámil, že vytvorí v Európe nové centrum pre vývoj, testovanie aj výrobu turbovrtuľových motorov, keďže v USA nemá možnosť zabezpečiť klientom úver pre financovanie exportu. Spojené štáty sú totiž jedinou veľkou svetovou ekonomikou, ktorá nemá Exportnú banku. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.
GE investuje vyše 400 miliónov USD (353,61 milióna eur) do európskeho centra pre turbovrtuľové motory a vytvorí v ňom 500 až 1000 pracovných miest. Tento krok umožní americkému koncernu pomôcť zahraničným klientom s financiami prostredníctvom vládami podporovaných Exportných úverových agentúr (Export Credit Agencies, ECAs).
Okrem toho plánuje GE investovať 55 miliónov USD v Brazílii do nového centra na testovanie motorov a 23 miliárd USD investuje v Kanade.
GE sa momentálne uchádza o projekty v hodnote 11 miliárd eur, ktoré si vyžadujú exportné úvery. Koncern dodal, že bude pokračovať v expanzii do štátov, v ktorých je pre jeho globálnych klientov dostupné financovanie cez ECA.

Súvisiace články

Aktuálne správy