DPB nemusí minúť celú sumu na náhradné diely pre autobusy

Dopravný podnik Bratislava informoval, že náhradné diely pre autobusy bude nakupovať podľa aktuálnej potreby tak, aby mohol zabezpečiť údržbu a prevádzku autobusov. Na nákup náhradných dielov plánuje počas troch rokov použiť maximálne takmer 3 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.

Dopravný podnik Bratislava, a. s. (DPB) môže použiť na nákup náhradných dielov pre autobusy za tri roky maximálne 2,48 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,97 mil. eur vrátane dane). Túto sumu počas trvania rámcovej dohody s dodávateľom Marián Troliga – MT z Prešova však nemusí celú vyčerpať. „DPB bude nakupovať náhradné diely podľa aktuálnej potreby tak, aby mohol zabezpečiť údržbu a prevádzku autobusov,“ informovala vo štvrtok agentúru SITA hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Dodávateľ bol vysúťažený už v minulom roku, ale na pokyn primátora hlavného mesta Bratislavy Iva Nesrovnala, dopravný podnik po celé mesiace túto zmluvu nemohol podpísať. „Ohrozovalo to prevádzku autobusov, nakoľko DPB nemohol objednávať náhradné diely, aj z tohto dôvodu rámcovú dohodu podpísal, aby mohol zabezpečiť plnú výpravu MHD,“ dodala Volfová.

Vo verejnej súťaži DPB na náhradné diely pre autobusy predložili ponuku traja uchádzači, rozhodla najnižšia cena cez elektronickú aukciu. Predpokladaná cena za poskytnutie uvedených služieb bola 2,48 mil. eur bez dane. Dopravný podnik chce nákup náhradných dielov financovať z prostriedkov pridelených z rozpočtu hlavného mesta Bratislavy.

Spoločnosť Dopravný podnik Bratislava, a. s. bola zapísaná v Obchodnom registri SR 20. apríla 1994, má základné imanie 42,985 mil. eur. Prevádzkuje mestskú hromadnú dopravu v Bratislave autobusmi, električkami a trolejbusmi, ako aj prímestskú linku do Chorvátskeho Grobu a medzinárodné linky do rakúskeho Hainburgu a maďarskej Rajky.

Firma Marián Troliga – MT sa zaoberá predajom náhradných dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá. Vznikla v roku 1995 so zameraním na predaj originálnych náhradných dielov a príslušenstva pre motorové vozidlá a svoje aktivity postupne rozvíjala aj v iných oblastiach. Firma je zapísaná v živnostenskom registri Okresného úradu v Prešove.

Súvisiace články

Aktuálne správy