Subdodávateľ automobilky Kia vytvorí 300 pracovných miest

Spoločnosť Sungwoo Hitech plánuje vo svojom žilinskom závode postaviť ďalšiu výrobnú halu.

Spoločnosť Sungwoo Hitech plánuje vo svojom žilinskom závode expanziu. Firma chce postaviť a prevádzkovať nový výrobný komplex. „Kapacity existujúceho výrobného objektu vzhľadom na intenzifikáciu výroby automobilov nepostačujú pokryť ďalšiu expanziu výroby, nakoľko v jestvujúcich priestoroch nie je možné zabezpečiť jej ďalšie rozšírenie,“ informovala štátne orgány o svojich plánoch spoločnosť. Vďaka expanzii spoločnosti Sungwoo Hitech by malo vzniknúť 300 nových pracovných miest.

V novom výrobnom komplexe bude investor vyrábať plechové komponenty pre automobilový priemysel. „V porovnaní s jestvujúcou produkciou nenastane žiadna zmena výrobného sortimentu, ani k zmene technologického procesu. V novom výrobnom komplexe bude analogická výroba ako v existujúcich,“ dodal investor. Nová výrobná hala bude jednopodlažná a bude sa rozprestierať na ploche takmer 28 tisíc metrov štvorcových. Vyrobené plechové komponenty bude dodávať kórejskej automobilke Kia, ktorá má svoj závod tiež v Žiline.

Spoločnosť Sungwoo Hitech v súčasnosti zamestnáva vo svojom žilinskom závode 760 pracovníkov. Spoločnosť Sungwoo Hitech Slovakia je súčasťou skupiny Sungwoo Hitech, medzinárodnej skupiny s centrálou v Južnej Kórei, ktorá sa zameriava na výrobu komponentov pre automobilový priemysel.

Súvisiace články

Aktuálne správy