Opravy R1 a R2 na strednom Pohroní môžu stáť 5 mil. eur

Národná diaľničná spoločnosť vyhlásila výzvu na predkladanie ponúk na opravy vozoviek rýchlostných ciest R1 a R2 v pôsobnosti stredísk správy a údržby Nová Baňa a Zvolen. Ide o úseky R1 Tekovské Nemce - Banská Bystrica, R2 obchvat Žiaru nad Hronom a Budča - Zvolen.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje vynaložiť na opravy vozoviek rýchlostných ciest R1 a R2 v pôsobnosti stredísk správy a údržby Nová Baňa a Zvolen za štyri roky predbežne takmer 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty, resp. 6 mil. eur vrátane dane. Ako vyplýva z vyhlásenej výzvy na predkladanie ponúk, veľkoplošné a lokálne opravy sú plánované na úsekoch R1 Tekovské Nemce – Banská Bystrica, R2 obchvat Žiaru nad Hronom a Budča – Zvolen. Lehota na predkladanie ponúk je 27. augusta.

Za doplnenie odvodnenia vozovky diaľnice D1 v úseku Važec – Mengusovce dodatočným priečnym a pozdĺžnym odvodnením zaplatí NDS 644 tis. eur bez dane (772,85 tis. eur s daňou). „Cieľom je zväčšiť jestvujúcu kapacitu odvodnenia v kritických miestach a zaistiť dostatočnú bezpečnosť cestnej premávky počas dažďa,“ oznámili diaľničiari. Zákazku na základe vyhodnotenia výzvy na predkladanie ponúk z februára pridelili spoločnosti Doprastav, a. s. Ponuku predložili traja uchádzači, jeden bol vylúčený. Predpokladaná cena prác plánovaných do konca októbra bola 763,3 tis. eur bez dane.

Úradné meranie nápravových zaťažení a celkovej hmotnosti cestných vozidiel prenosnými váhami bude pre NDS zabezpečovať firma Sloveko, s. r. o. z Košíc. Celková konečná hodnota trojročnej zákazky nemá presiahnuť predpokladanú cenu 432 tis. eur bez dane (518,4 tis. eur s daňou). Cena poskytovania úradného merania za hodinu je dvesto eur bez dane. „Celková konečná hodnota zákazky bude tvorená ako súčin prijatej hodinovej sadzby a objednávateľom odsúhlaseného počtu skutočne uskutočnených hodín úradného merania,“ uviedla NDS. Vo verejnej súťaži vyhlásenej vo februári predložila ponuku iba vybraná firma.

Súvisiace články

Aktuálne správy