Poľská ropná firma PKN Orlen plánuje v Severnej Amerike ďalšie akvizície

Najväčšia poľská rafinérska spoločnosť PKN Orlen sa obzerá po ďalších ložiskách ropy v Severnej Amerike. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na rozhovor šéfa spoločnosti Jaceka Krawieca pre poľský denník Gazeta Prawna.
Ako Krawiec informoval, doteraz firma investovala do ložísk v Kanade asi 1,2 miliardy zlotých (288,29 milióna eur). „To však neznamená koniec našich plánov. Tento rok chceme na území Severnej Ameriky dokončiť ďalšiu akvizíciu,“ povedal.
Na otázku, či PKN Orlen plánuje aj ďalej pokračovať v prieskume ložísk bridlicového plynu v Poľsku, odkiaľ pre zložité geologické podmienky a byrokraciu už odišlo niekoľko firiem, Krawiec uviedol, že spoločnosť v tejto aktivite mieni pokračovať. „Aj naďalej sa domnievame, že je len otázkou času, kedy budú k dispozícii technológie, ktoré umožnia v Poľsku ťažbu bridlicového plynu,“ povedal šéf PKN Orlen.
Dodal, že čo sa týka zahraničných trhov, poľská spoločnosť uvažuje o ďalšom rozšírení svojich sietí v Nemecku, Českej republike a iných európskych krajinách. Okrem toho uviedol, že PKN Orlen plánuje využiť svoju distribučnú sieť na ponuku nových služieb, napríklad finančné a poisťovacie služby či služby v oblasti elektronického obchodu.

Súvisiace články

Aktuálne správy