Zisk Wizz Air v obchodnom roku 2014/15 vzrástol o 67 %

Východoeurópska nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air zaznamenala v uplynulom obchodnom roku 2014/15 nárast zisku o 67 %. A vedenie spoločnosti verí, že jej zisk stúpne aj tento rok vďaka zvyšovaniu kapacity. Informovala o tom agentúra Reuters.
Z prvých hospodárskych výsledkov Wizz Air po vstupe na londýnsku burzu vyplýva, že za uplynulý obchodný rok, ktorý sa skončil 31. marca 2015, dosiahla čistý zisk 146 miliónov eur. Na porovnanie, v predchádzajúcom obchodnom roku zarobila 87 miliónov eur.
V novom finančnom roku 2015/16 očakáva spoločnosť Wizz Air, založená pred 11 rokmi v Maďarsku, zisk po zdanení v rozsahu 165 miliónov až 175 miliónov eur.
Motorom rastu vlaňajšieho zisku bolo podľa vedenia aerolínií rozšírenie liniek aj prepravnej kapacity na kľúčovom trhu v strednej a východnej Európe a zároveň redukcia nákladov. A podobná taktika by mala Wizz Air priniesť ovocie aj v tomto roku.
Wizz Air prepravili za 12 mesiacov do konca marca 16,5 milióna cestujúcich. Na ilustráciu, najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v rovnakom období prepravila 91 miliónov pasažierov.

Súvisiace články

Aktuálne správy