Teradyne Inc kupuje firmu Universal Robots

Americký producent automatických testovacích zariadení zaplatí za dánsku firmu 285 mil. USD a ďalších 65 mil. USD po splnení finančných cieľov stanovených do roku 2018

Americká spoločnosť Teradyne Inc, ktorá je producentom automatických testovacích zariadení, a akcionári dánskej spoločnosti Universal Robots uzavreli dohodu, na základe ktorej Teradyne prevezme firmu Universal Robots za 285 mil. USD v hotovosti. Ďalších 65 mil. USD Teradyne zaplatí po splnení finančných cieľov stanovených do roku 2018. Firmy o tom informovali vo vyhlásení, ktoré zverejnili v pondelok.

Teradyne je dodávateľom automatických testovacích zariadení určených na testovanie polovodičov, bezdrôtových produktov, dátových úložisk a komplexných elektronických systémov, ktoré slúžia v oblasti priemyslu a štátnej správy. Vlani spoločnosť dosiahla obrat 1,65 mld. USD a v súčasnosti zamestnáva zhruba 3 800 ľudí po celom svete. K produktom Universal Robots patria kolaboratívne robotické ramená. Kolaboratívna robotika na trhu priemyselných robotov zaberá podiel v hodnote zhruba 100 mil. USD a každoročne rastie o vyše 50 %.

(1 EUR = 1,1164 USD)

Súvisiace články

Aktuálne správy