Schäuble vyzýva na zváženie ďalšej pomoci pre Grécko

Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble si myslí, že je potrebné zvážiť vyplatenie ďalšej pomoci Grécku, keďže Atény už prisľúbili reformy a musia čeliť problémom.

Je potrebné zvážiť vyplatenie ďalšej pomoci Grécku, keďže Atény už prisľúbili reformy a musia čeliť problémom. Nemecký minister financií Wolfgang Schäuble to uviedol pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk v rozhovore, ktorý bude stanica vysielať v nedeľu. „Atény prisľúbili splnenie dohôd z 20. februára a výsledkom je, že nie je potrebné hovoriť o alternatívach,“ povedal.

Počas uplynulého týždňa jeden z gréckych predstaviteľov uviedol, že je možné, že Grécko nesplatí záväzky voči Medzinárodnému menovému fondu (MMF), ktoré by malo uhradiť 5. júna. Vyhlásil to s tým, že sa tak stane, ak krajina nezíska ďalšiu pomoc. Schäuble sa v rozhovore vyhol odpovedi na otázku o tom, či si myslí, že Grécko zbankrotuje, prípadne či je bližšie k záchrane. Schäuble vyhlásil, že Grécko má pred sebou „veľa práce“.

Okrem toho uviedol, že krajiny G7 nemôžu vyriešiť problémy Grécka. Ministri financií týchto krajín sa stretnú budúci týždeň v Drážďanoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy