Výsledkom Slovensko-ukrajinského fóra má byť vznik podnikov

Na dvojdňové fórum SUBF 2015, ktoré sa v pondelok začalo v košickom Kulturparku, prišlo 124 zástupcov podnikateľských subjektov

Na Slovensku by mali vzniknúť nové spoločnosti ukrajinských investorov. O ich vzniku sa hovorilo na Slovensko – ukrajinskom fóre 2015, ktoré sa uskutočnilo v Košiciach. „Možno už teraz potvrdiť, že boli realizované konkrétne dvojstranné rokovania vedúce k založeniu nových obchodných spoločnosti ukrajinských investorov na Slovensku,“ informoval vo štvrtok za organizátorov fóra Branislav Koniar. Zároveň dodal, že sa uskutočnilo množstvo ďalších dvojstranných stretnutí, ktoré môžu rýchlo priniesť merateľné výsledky.

Hlavný cieľ podujatia bol definovaný ako snaha o nadviazanie nových hospodárskych vzťahov účastníkov podujatia, ktoré by priniesli nové aktíva do regiónu východného Slovenska. Ďalšou ambíciou bolo vyslať signál, že Slovensko a jeho jednotlivé podnikateľské subjekty sú pripravené i takýmito formami prispieť aspoň čiastočne k riešeniu neľahkej ekonomickej a spoločenskej situácie na Ukrajine.

Organizátori, aj zakladajúci členovia Východoslovenskej investičnej agentúry (VIA), vnímajú zorganizovanie tohto podujatia popri projekte reverzných dodávok plynu zo Slovenska na Ukrajinu ako najucelenejšiu a veľmi konkrétnu formu budovania nových vzťahov, ktoré majú potenciál priniesť v blízkej budúcnosti veľmi podnetné hospodárske výsledky pre obidve strany. Tento fakt bol zdôrazňovaný aj zástupcami vlád Ukrajiny a Slovenska pri otváraní podujatia.

Okrem Slovenska a Ukrajiny boli na podujatí zastúpené i ďalšie krajiny a dvojstranné rokovanie zástupcov bieloruského regiónu Vitebsk s predstaviteľmi mesta Košice a členmi predstavenstva VIA potvrdili obojstranný záujem o konkrétne kroky v blízkej budúcnosti.

Na dvojdňové Slovensko-ukrajinské fórum – SUBF 2015, ktoré sa v pondelok začalo v košickom Kulturparku, prišlo 124 zástupcov podnikateľských subjektov nielen zo Slovenska a Ukrajiny, ale aj z Čiech, Maďarska a Poľska.

Súvisiace články

Aktuálne správy