Deutsche Bank možno urovná spor okolo sadzby Libor

Spoločnosť Deutsche Bank AG, ktorá čelí obvineniam z manipulácie medzibankovej úrokovej sadzby Libor, by mohla urovnať spor s americkými a britskými úradmi už tento mesiac. Deutsche Bank by mohla zaplatiť pokutu presahujúcu 1,5 mld. eur

Spoločnosť Deutsche Bank AG, ktorá čelí obvineniam z manipulácie medzibankovej úrokovej sadzby Libor, by mohla urovnať spor s americkými a britskými úradmi už tento mesiac. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na informovaný zdroj. Deutsche Bank mohla zaplatiť pokutu presahujúcu 1,5 mld. eur. Túto sumu zaplatila v roku 2012 spoločnosť UBS Group.

Zdroj agentúry Reuters ďalej uviedol, že sa uskutočňujú rokovania o možnosti, že by vinu priznala aj britská divízia Deutsche Bank. „Naďalej pokračujeme v spolupráci s úradmi, ktoré vyšetrujú záležitosti týkajúce sa medzibankových sadzieb,“ uviedla hovorkyňa banky Michele Allisonová, ďalšie okolnosti však komentovať odmietla. Peter Carr, hovorca amerického ministerstva spravodlivosti, odmietol možnú dohodu komentovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy