Ako premeniť svoje sny na stratégie: Začnite robiť to, v čom ste dobrí, na ostatné kašlite!

, YahooFinance Foto: thinkstock

Bohatí sú stále bohatší, zatiaľ čo priemerné príjmy domácností stagnujú. Priepasť sa prehlbuje, rozdiel narastá, snažíme sa žiť z čoraz nižších príjmov, len aby sme ušetrili.

Zatni zuby a nesťažuj sa na svoju situáciu! Ale ak ste ako väčšina ľudí a chcete vedieť, ako bohatnú bohatí, tu je sedem postupov, ktorých sa oplatí držať.  

Pracujte na dlhodobých cieľoch, nie na krátkodobých
Dlhodobé ciele sú tie, ktoré sa dajú dosiahnuť v horizonte minimálne jedného až piatich rokov. Dlhodobé ciele sú vynikajúce stimuly, umožnia pozrieť sa o chvíľu späť a dať si do súvislostí, prečo trávite dnes svoj čas tak, ako to robíte. Vaše každodenné úlohy by mali mať priamu súvislosť s vašim dlhodobým cieľom. Ak tomu tak nie je, je potrebné opäť svoje rozhodnutia prehodnotiť a preskúmať, či bude lepšie ich úplne zanechať, alebo aspoň zredukovať čas, ktorý im dnes venujete. Ak sa chcete sústrediť na svoje dlhodobé ciele, je potrebné stanoviť si dátum. Aktivujte si pripomienkovač v telefóne, alebo si  nalepte žltý lístok niekam na monitor. Malo by to byť niekde, kde ho uvidíte každý deň, aby vás upozornil, na čom pracujete.

Najlepšie ciele sú naplánované, nie spontánne dosiahnuté
Bohatí pochopili, že najlepšie ciele sa dosiahnu postupom času. Nestanú sa len tak, spontánne. Stanovenie si cieľov je priebežná činnosť. Bohatí vedia, že je potrebné pripomenúť sa, aby zostali na očiach. Bohatí si nezapisujú ciele, aby ich niekam zapatrošili. Pravidelné stretnutia naplánované v kalendároch ich donútia prehodnocovať svoje ciele. Nemusí sa hneď zmeniť dlhodobý cieľ, stačí ak sa zmenia kroky, ktoré vás tam dostanú. Bez ohľadu na to, či váš dlhodobý cieľ bude trvať päť alebo 20 rokov, nezabudnite, že cesta je dlhá. Neustále ste v pohybe dopredu, s vedomím, že v priebehu času je potrebné dosiahnuť čiastkových cieľov.

Vytvorte si dlhodobú hodnotu, ktorá vám prináša dividendy
Musíte si vybudovať firmy, ktoré vám prinesú dlhodobé vyplácanie dividend do budúcnosti. U niektorých typov podnikania, ako je obchodovanie, budete musieť obchodovať znova a znova, aby sa príjmy dostavili. Každý deň musíte nájsť firmy, ktoré budú generovať reziduálne príjmy.

Outsourcing
Bohatí vedia, žnakoľko je efektívne využiť svoje silné stránky. Nemá význam strácať čas a snažiť sa "opraviť" nedostatky. Namiesto toho vezmú na vedomie tieto nedostatky a prenechajú to na vhodné zdroje, a oni robia to, čo majú radi. Tempo zmien v technológiách bude naďalej hrať do karát potrebám outsourcingu. Neobťažujte sa strácať čas tým, že sa snažíte zvládnuť úlohy, ktoré vám nejdú.

Choďte do projektov, ktoré najlepšie využívajú vaše silné stránky
Bohatí, úspešní ľudia, ráno nevyskočia z postele bez plánu. Plán nie je len zoznam cieľov. Tieto ciele sú starostlivo pilované, so zameraním na veľké ciele. Tie, ktoré si myslíme, že sú dosiahnuteľné, pretože sú v súlade s našou silnou stránkou. Bohatí bohatnú, pretože zistili, v čom sú silní a potom do toho investovali všetko svoje úsilie. Nielen, že sa nepokúšajte opraviť svoje slabiny, ale úplne ich ignorujte. Niet času nazvyš.

Pracujte tvrdšie než ktokoľvek iný
Priemerný človek verí, že bohatí pracujú v jednom kuse. Rozdiel je v tom, že oni len našli a nasledovali svoju vášeň. Potom pracujú tvrdšie, než ktokoľvek iný. Povedia vám, že nemajú pocit, že je to práca, pretože oni robia to, čo majú radi. Navyše za to dostanú aj pekne zaplatené. To je mentalita. Priemerný človek dokáže zarobiť peniaze, ak bude tvrdo pracovať, či už fyzicky alebo psychicky. Vyberte si prácu, ktorú milujete a už nikdy nebudete musieť pracovať ani jediný deň vo svojom živote.

Nikdy neprestávajte, aj keď je dosiahnutý cieľ, snažte sa byť ešte lepší
Vrchná trieda neusína na vavrínoch. To je najväčšia prekážka, priemerný človek si stanoví ciele, dosiahne ich a potom sa posadí a relaxuje. Bohatí nikdy neprestávajú. Aj keď dosiahnu svojich cieľov, postavia si viac výziev. Chcú byť lepší a dostať sa do ďalšej úrovne. Bohatí vedia, že je stále sa čo učiť, viac dosiahnuť, viac peňazí mať.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy