Nemecký priemyselný sektor rástol, francúzsky klesal

Index nákupných manažérov nemeckého priemyslu v marci posilnil na 52,8 bodu z februárových 51,1 bodu. PMI francúzskeho priemyslu sa v marci zvýšil na 48,8 bodu z februárových 47,6 bodu.

Nemecký priemyselný sektor rástol v marci najrýchlejším tempom za takmer rok. Vyplýva to z prieskumu agentúry Markit, ktorého výsledky zverejnila v utorok. Index nákupných manažérov (PMI) nemeckého priemyslu v marci posilnil na 52,8 bodu z februárových 51,1 bodu. Predbežná hodnota indexu bola v marci vo výške 52,4 bodu. Index sa udržal nad hranicou 50 bodov, ktorá oddeľuje rast sektora od jeho poklesu. Niektoré spoločnosti uviedli, že slabšie euro im umožnilo získať nové kontrakty zo zahraničia, tiež sa však zvýšila cena importovaných produktov.

Tempo poklesu francúzskeho priemyslu sa v marci zmiernilo. PMI francúzskeho priemyslu sa v marci zvýšil na 48,8 bodu z februárových 47,6 bodu. Predbežné údaje počítali s hodnotou 48,2 bodu. Francúzska vláda dúfa, že dlho očakávané oživenie ekonomiky sa konečne naštartuje. PMI naznačuje, že to najhoršie by mohli mať firmy za sebou. To sa týka aj zamestnanosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy