Orange by mohol mať záujem o aktíva v Afrike

Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange skúma možnosti odkúpenia niektorých aktív v Afrike, vrátane tých, ktoré vlastní indická spoločnosť Bharti Airtel. Orange sa totiž pokúša posilniť svoju pozíciu v Afrike. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na agentúru Bloomberg. Žiadna dohoda nie je podľa agentúry Bloomberg bezprostredne blízko, Orange by však mohol zvažovať fúziu svojich afrických aktív s aktívami firmy Bharti Airtel a mohlo by sa tak dokončiť vytvorenie „Orange Africa“, teda novej divízie, ktorá by zhromažďovala aktíva spoločnosti na rozvíjajúcich sa trhoch.

Agentúra Bloomberg ďalej informovala, že Orange má menší záujem o aktíva v anglicky hovoriacich afrických krajinách. Orange podľa dostupných správ zvažuje aj odkúpenie aktív spoločnosti Millicom International Cellular, tie by však mali byť pre Orange menej lukratívne.

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina France Telecom prostredníctvom Atlas Services Belgicko.

Súvisiace články

Aktuálne správy