Spotrebiteľ by mal uprednostňovať hydinové výrobky od spracovateľov hydiny

Spotrebitelia by mali pri nákupe uprednostňovať hydinové mäsové výrobky od spracovateľov hydiny, na výrobu ktorých sa používa iba kvalitné hydinové mäso a ktoré majú podstatne vyššiu nutričnú hodnotu. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
„Spracovatelia hydiny totiž používajú do svojich hydinových mäsových výrobkov iba tú najkvalitnejšiu mäsovú surovinu vyrábanú nízkym tlakom, ktorej štruktúra je podobná mletému mäsu a neobsahuje žiadne kosti,“ priblížil.
Výrobcovia – spracovatelia červeného mäsa podľa Molnára však do hydinových mäsových výrobkov používajú najlacnejšie nakupované hydinové mechanicky separované mäso, prevažne zo zahraničia, vyrábané vysokým tlakom, ktoré obsahuje vysoký podiel kostných častíc a je nižšej kvality. Preto obchodným reťazcom ponúkajú hydinové mäsové výrobky za veľmi nízke ceny. Obchodné reťazce tak následne vyraďujú z ponuky kvalitné hydinové mäsové výrobky od spracovateľov hydiny a nahrádzajú ich lacnými hydinovými výrobkami od spracovateľov červeného mäsa.
Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca slovenských liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny i producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 27 členov.

Súvisiace články

Aktuálne správy