Generálny riaditeľ ŽSR Štefan Hlinka odchádza z funkcie

Generálny riaditeľ Železníc SR Štefan Hlinka vo štvrtok na zasadnutí správnej rady spoločnosti požiadal o uvoľnenie zo svojej funkcie k 31. decembru 2014 z osobných dôvodov. Minister dopravy Ján Počiatek za nového generálneho riaditeľa ŽSR vymenoval doterajšieho námestníka pre ekonomiku Dušana Šefčíka.

Generálny riaditeľ Železníc SR (ŽSR) Štefan Hlinka vo štvrtok na zasadnutí správnej rady spoločnosti požiadal o uvoľnenie zo svojej funkcie k 31. decembru 2014 z osobných dôvodov. Správna rada a minister dopravy Ján Počiatek rozhodnutie Hlinku akceptovali. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková bez uvedenia konkrétnejších dôvodov odchodu generálneho riaditeľa.

Počiatek do funkcie nového generálneho riaditeľa ŽSR s účinnosťou od 1. januára 2015 vymenoval doterajšieho námestníka generálneho riaditeľa pre ekonomiku Dušana Šefčíka. Hlinka pôsobil v ŽSR v rôznych funkciách od decembra 2002.

Železnice Slovenskej republiky vznikli 1. januára 1993 a v Obchodnom registri SR sú zapísané od 31. decembra 1993 ako nástupca štátneho podniku. Na základe transformácie a reštrukturalizácie sa od 1. januára 2002 od ŽSR oddelila osobná a nákladná doprava. ŽSR majú základné imanie 800,17 mil. eur, spravujú a prevádzkujú železničnú infraštruktúru, vrátane 3 600 kilometrov tratí.

Súvisiace články

Aktuálne správy