Ryanair zlepšil prognózu zisku už druhýkrát za mesiac

Írsky nízkonákladový letecký prepravca Ryanair zlepšil prognózu svojho zisku už druhýkrát za posledný mesiac. Za aktuálny účtovný rok, ktorý sa skončí v marci 2015, by mal zisk spoločnosti po zdanení stúpnuť na 810 mil. eur až 830 mil. eur. Predchádzajúca prognóza počítala so zvýšením zisku po zdanení o 18 % na 750 mil. eur až 770 mil. eur. Pod zlepšenie prognózy sa podpísalo najmä novembrové zvýšenie počtu cestujúcich o 22 %. Podľa spoločnosti prispelo k tomuto rastu čiastočne aj zlepšenie jej zákazníckeho servisu.

Letecký prepravca tiež uviedol, že napriek zvýšeniu jeho kapacity o 13 % a otvoreniu veľkého množstva nových liniek, ktorých cieľom je osloviť firemných zákazníkov, zvýšil obsadenosť lietadiel o sedem percentuálnych bodov na 88 %. Zároveň dodal, že jeho celoročné výsledky budú do veľkej miery závisieť od počtu rezervácii a výnosov z prepravy v období januára až marca.

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj pravidelné linkové medzinárodné spojenia so Slovenskom.

Súvisiace články

Aktuálne správy