SES Tlmače dodajú kotly do spaľovne komunálneho odpadu v Anglicku

Slovenské energetické strojárne, a.s., Tlmače (SES) uzavreli kontrakt s francúzskou spoločnosťou Vinci Environment na dodávku dvoch kotlov do spaľovne komunálneho odpadu. Spaľovňa bude postavená v blízkosti mesta Harrogate, v oblasti North Yorkshire vo Veľkej Británii. Kontrakt v hodnote viac ako 13 miliónov eur zahrňuje dodávku kotlov na kľúč – inžiniering, výrobu, nákup subdodávok, montáž a uvedenie do prevádzky, informoval riaditeľ sekcie marketingu SES Gabriel Sirotňák.
Dva vertikálne päťťahové kotly sú založené na spaľovaní komunálneho odpadu na valcovom rošte. Dve línie budú spaľovať komunálny odpad v celkovom objeme približne 320.000 ton ročne spolu s určitým množstvom priemyselného odpadu. Vyrobená elektrická energia bude pokrývať spotrebu zhruba 40.000 domácností.
SES sa na britský trh vracajú po dlhšom období. „V minulosti sme vyrobili a dodali kotly do Southamptonu a Belfastu, preto tento kontrakt vnímame ako veľmi dôležitý nielen z pohľadu návratu na tento trh, ale aj z dôvodu získania ďalšej významnej referencie na kotly na spaľovanie komunálneho odpadu,“ skonštatoval generálny riaditeľ a predseda predstavenstva SES Martin Paštika.

Súvisiace články

Aktuálne správy