Ku koncu septembra pracovalo v bankách 19 613 ľudí

Výrazné zmeny bolo vidieť v štatistikách domácich komerčných bánk a pobočiek zahraničných bánk, čo súviselo s transformáciu UniCreditu

V bankovom sektore na Slovensku pracovalo na konci septembra tohto roka 19 613 ľudí. Ako ďalej vyplýva z informácií zverejnených Národnou bankou Slovenska, v medziročnom porovnaní sa stav pracovníkov znížil o desať ľudí. Počet nových ľudí klesol najmä v domácej komerčnej bankovej sfére. Naopak, v pobočkách zahraničných bánk sa stav pracovníkov výraznejšie zvýšil. To však súvisí najmä s transformáciou UniCredit Bank na pobočku zahraničnej banky.

 

Stav v komerčnej bankovej sfére sa znížil o 902 na 16 861 ľudí. V centrálnej banke počet pracovníkov medziročne klesol o 12 na 1 001 ľudí. Pobočky u nás evidovali prírastok o 904 na 1 751 ľudí. V predchádzajúcich rokoch bolo vidieť výraznejší nárast v rámci pobočiek, čo súviselo s príchodom nových subjektov a s rozširovaním siete. Avšak niektoré pobočky zahraničných bánk ukončili svoju činnosť na slovenskom trhu. Aktuálny prírastok sa týka skôr spomínanej transformácie UniCreditu.

Na slovenskom trhu pôsobí podľa údajov centrálnej banky spolu 29 bankových domov. Okrem centrálnej banky je to 13 komerčných bánk a 15 zahraničných pobočiek.

Súvisiace články

Aktuálne správy