Kurz eura klesol na 1,2439 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny dnes ráno klesol. A to aj napriek lepším, než očakávaným číslam o vývoji dvoch najväčších ekonomík eurozóny. Informovala o tom agentúra DPA.
Euro sa dnes ráno predávalo po 1,2439 USD, čo je približne o pol centa menej ako v štvrtok (13. 11.) večer. Európska centrálna banka (ECB) stanovila vo štvrtok napoludnie referenčný kurz na 1,2456 USD/EUR.
Po zverejnení správ o vývoji hrubého domáceho produktu (HDP) v Nemecku a Francúzsku však spoločná európska mena zmazala časť strát a mierne sa zotavila zo svojho dnešného minima 1,2427 USD/EUR. Najväčšia európska ekonomika Nemecko sa v 3. kvartáli vyhla recesii, keď vzrástla o 0,1 %. Francúzsky HDP sa za tri mesiace od júla do konca septembra zvýšil o 0,3 %, pričom experti počítali s nárastom len o 0,1 %.
Predpoludním budú zverejnené údaje o raste ekonomiky celej eurozóny. Podľa experta Commerzbank Lutza Karpowitza opäť jasne ukážu, že oživovanie regiónu je slabé. Investori preto očakávajú, že ECB ešte viac uvoľní svoju menovú politiku.

Súvisiace články

Aktuálne správy