Spackaný web: Marks & Spencer má nižšie tržby, užívatelia sa na stránke strácali

, ČTK Foto: SITA

Britskej maloobchodnej skupine Marks & Spencer v prvom štvrťroku klesli tržby z predaja odevov, obuvi a potrieb pre domácnosť. Je to pritom už dvanásty štvrťrok za sebou, kedy tržby klesali.

Marks & Spencer je najväčším britským predajcom odevov, predáva ale aj potraviny. Skupina v utorok uviedla, že za prvý finančný štvrťrok do 28. júna klesli tržby z nepotravinárskeho tovaru v obchodoch otvorených viac ako rok o 1,5%.

Firma v utorok oznámila aj nižšie tržby z internetového predaja. Na vine je podľa nej nová webová stránka, ktorá mala firmu so 130 rokov dlhou tradíciou premeniť v nadnárodného predajcu schopného oslovovať zákazníkov rôznymi cestami. Od februára, kedy bola nová stránka spustená, ale naráža na problémy, upozorňuje spravodajský server BBC.

Predaj cez internet sa v štvrťroku znížil o viac ako osem percent a generálny riaditeľ Marc Bolland pripustil, že na tržby mala dopady nová internetová stránka. Skupine mala umožniť oslovovať zákazníkov okrem iného pomocou tabletov a ďalších mobilných zariadení. Všetkých šesť miliónov zákazníkov, ktorí mali registráciu na starom webe, sa ale muselo preregistrovať. Okrem toho sa objavili správy o problémoch s orientáciou na novom webe.

Súvisiace články

Aktuálne správy