V ECB sa niečo deje

Menový pár EURUSD konečne začal výraznejšiu korekciu, ktorú uvítali najmä európski exportéri. Úroveň 1.40 odolala a prakticky po konci poslednej tlačovej konferencie ECB pozná euro iba južný smer. Silný support v podobe úrovne 1.38 bol ľahučko prelomený, rovnako ako aj 1.37, kde sa nachádzala supportná linka rastového trendu. Poslednou baštou býkov tak bola úroveň 200 MA na hodnote 1.3644, ktorá však bola zrejme definitívne zlomená.

Oslabovanie na eurodolári znamená, že na chodbách ECB sa skutočne niečo deje a už na budúcotýždňovom zasadnutí sa tak dá očakávať výrazná zmena v monetárnej politike. Doteraz totiž akékoľvek komentáre a „sľuby“ pár ignoroval a posilňoval. Aktuálne však oslabuje, čo svedčí o tom, že niekto z kompetentných skutočne zamýšľa prekvapenie. Jedným z možných scenárov môžu byť negatívne úrokové sadzby, druhým je akási forma QE.

Ak skutočne niečo vo štvrtok Draghi oznámi, EURUSD by pokojne mohol klesnúť o celú figúru k 1.35, no hlbší pokles nemusí vôbec nastať. Zmena v monetárnej politike už totiž v cene kurzu započítaná bude.

Source: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy