Talianska vláda chce podporiť investície firiem

Balík opatrení, ktorý má podporiť investície firiem a znížiť náklady spojené s podnikaním, predstaví kabinet v nasledujúcich týždňoch

Talianska vláda v najbližších týždňoch predstaví sériu opatrení, ktoré majú podporiť investície zo strany firiem a znížiť náklady spojené s podnikaním. Pre nedeľné vydanie denníka Il Messaggero to vyhlásil taliansky minister hospodárstva Pier Carlo Padoan. „Budeme pracovať na strane investícií, ale aj na tom, aby sme znížili náklady. Cieľom je znovu posilniť rast a zvýšiť konkurencieschopnosť našich firiem,“ povedal minister. Opatrenia podľa jeho slov vláda predstaví v horizonte niekoľkých týždňov, neuviedol však ďalšie podrobnosti.

Taliansko v prvom kvartáli tohto roka zaznamenalo pokles ekonomiky o 0,1 %. Minister však uviedol, že tento výsledok veľký vplyv na súčasné prognózy nemá. Podľa jeho slov sa celkový obraz nemení. „Musíme jednoducho akceptovať, že zotavovanie sa z hlbokej recesie je veľmi náročné,“ povedal Padoan.

Taliansky premiér Mario Renzi odmietol, že by siahol po rozpočtových korekciách, ktoré by vykompenzovali oslabenie ekonomiky. Vzhľadom na tento pokles sa objavuje riziko, že talianska ekonomika nenaplní vládnu prognózu a neposilní o 0,8 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy