Nezamestnanosť v ČR v prvom kvartáli klesla

Miera nezamestnanosti v krajine v období januára až marca bola na úrovni 6,9 %, čiže medziročne klesla o 0,7 percentuálneho bodu.

Sezónne očistený počet nezamestnaných v Českej republike podľa metodiky Medzinárodnej organizácie práce (ILO) v prvom štvrťroku tohto roka medzikvartálne klesol o 7,8 tisíca. V krajine bolo v období januára až marca 357,8 tis. nezamestnaných, čo bolo v medziročnom porovnaní o 34,9 tis. menej. Počet nezamestnaných mužov klesol o 23,7 tis., čiže viac ako počet nezamestnaných žien, ktorý klesol o 11,2 tisíca. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke český štatistický úrad. Miera nezamestnanosti v ČR v prvom štvrťroku podľa metodiky ILO bola na úrovni 6,9 %, čiže medziročne klesla o 0,7 percentuálneho bodu.

Sezónne očistený priemerný počet zamestnaných ľudí v českej ekonomike v prvom štvrťroku tohto roka sa medzikvartálne zvýšil o 8,2 tisíca. Medziročne sa zamestnanosť v krajine zvýšila o 38,9 tis. osôb. Miera zamestnanosti sa dostala na úroveň 68,1 %, čiže medziročne stúpla o 1,2 percentuálneho bodu. Miera zamestnanosti mužov vzrástla o 1,4 percentuálneho bodu na 76 % a miera zamestnanosti žien sa zvýšila o 1,1 percentuálneho bodu na 59,9 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy