Penta tento rok vydala dlhopisy za viac ako 500 miliónov eur

Investičná spoločnosť Penta stále častejšie používa na financovanie svojich projektov emisie vlastných dlhopisov. Obligácie administruje Privatbanka, ktorá do skupiny Penta patrí.

Hovorca Penty Martin Danko uviedol, že doteraz firma vydala celkom 48 dlhopisov v hodnote 545 miliónov eur, a to v českých korunách aj v eurách. Pätnásť emisií už bolo splatených. Kupón sa pohyboval od 4,3 percenta do deviatich percent.

Pre tento rok Penta spustila štyri emisie v objeme 29 miliónov eur, približne 800 miliónov korún. "Týkajú sa Fortuny, Waltrovky a rezidenčného developerského projektu v Bratislave," uviedol Danko. Poslednou investíciou je takzvaná Penta Public, vydaná na jeden rok vo februári, ktorá je určená aj pre širšiu verejnosť. Emitentom je samotná Penta a minimálna investícia je tri tisícky eur, výnos 4,3 percenta.

Penta upisovala dlhopisy aj na nedávno otvorenú kancelársku budovu Florentinum v Prahe, keď vypísala štyri dlhopisové tranže s kupónom 5,8 až 6,5 percenta v celkovej hodnote 29 miliónov eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy