Predseda BBSK zabezpečil novú prácu pre sto ľudí v kraji

Marian Kotleba robí konkrétne kroky pre zvýšenie zamestnanosti v regiónoch Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Aj o nich 4. apríla rokoval so starostami z regiónu Gemer na regionálnom zasadnutí Združenia miest a obcí Slovenska v Revúckej Lehote. BBSK už od 15. apríla zabezpečí novú prácu pre 100 ľudí.
Predseda BBSK chce dať prácu na opravách ciest II. a III. triedy v BBSK aj dlhodobo nezamestnaným. Marian Kotleba informoval, že kraj vyčlení finančné prostriedky na platy. BBSK tiež prostredníctvom odborných pracovníkov Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC), ktorá je organizáciou so stopercentnou kapitálovou účasťou kraja, pripraví a označí úseky ciest. Taktiež zabezpečí odborný dohľad a dohľad nad opravovanými úsekmi ciest.
Napriek tomu, že o projekt je veľký záujem aj z iných okresov, predseda BBSK ho chce prioritne spustiť práve v okresoch Revúca a Brezno, kde je stav ciest v katastrofálnom stave. Marianovi Kotlebovi záleží na tom, aby konkrétne úseky opravovali zodpovední pracovníci práve z obcí. Preto pomocnú ruku musia podať aj miestne samosprávy. Stovku ľudí zamestnajú obce, ktoré svojich ľudí poznajú najlepšie. Kraj by mohol ľudí zamestnať aj priamo cez BBRSC, ale Marian Kotleba chce dať šancu obciam, aby tak mohli zamestnať priamo svojich občanov. „My vytvoríme pracovné miesta a dáme na ne peniaze. Obce musia pridať ruku k dielu,“ povedal podpredseda Predstavenstva BBRSC Miroslav Belička.
Predseda BBSK Marian Kotleba už pred voľbami avizoval, že namiesto predražených strojov budú cesty opravovať ľudia. „Vytvorili sme niečo, čo pred nami nevytvoril nikto,“ povedal Miroslav Belička s tým, že obciam, ktoré o spoluprácu prejavia záujem, dajú možnosť zamestnať po 10 ľudí. Práce je na 7-8 mesiacov v roku.
Cesty sú len jednou z oblastí, cez ktoré chce Marian Kotleba zvýšiť zamestnanosť v kraji. Nasledovať by mali cestovný ruch či ochrana a zveľaďovanie kultúrnych pamiatok v BBSK.

Foto Michal Albert

Súvisiace články

Aktuálne správy