Krtkoland? J&T sa chce pustiť do obrích zábavných parkov

, ČTK Foto:SITA

Finančná skupina J&T zvažuje na Slovensku, v Česku alebo v Poľsku postaviť zábavný park za 150 miliónov eur, v ktorom by mohlo nájsť prácu asi 1500 ľudí. Denníku Sme to povedal partner J&T Igor Rattaj. Zámer počíta s vybudovaním horskej dráhy a radu atrakcií pre deti. Definitívne rozhodnutie o tom, či bude zámer realizovaný, by malo padnúť v priebehu pol roka.

"Chceme vybudovať park víkendového typu, aby ste prišli na pár dní. Takéto parky sú v Nemecku alebo v západnej Európe, no a na východe nie je nič," uviedol Rattaj.

J&T by mala projekt financovať a postaviť, zábavný park by podľa Sme prevádzkovala spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), ktorá napríklad spravuje lyžiarske strediská na Slovensku aj najväčší český ski areál v Špindlerovom Mlyne. Zábavné centrum na ploche 80 až 100 hektárov by malo prilákať návštevníkov z ČR, Slovenska, Maďarska i Poľska.

Vo Vysokých Tatrách možno vyrastie Krtkoland pomenovaný po postavičke slávneho krtka. O umiestnení investície rozhodnú zrejme prísľuby výhod, ktoré firma dostane. "Budeme sa pýtať vlády, čo nám dá za to, aby sme to postavili na Slovensku. Popravde, na Slovensku nám dá po hlave a pošle nás kade ľahšie, lebo sme J&T. Česká vláda sa možno už tak správať nebude a poľská vláda sa voči nám bude správať ako ku štandardnému zahraničnému investorovi. Toto je len ako príklad, dúfam že to v skutočnosti tak nebude,“ povedal Rattaj.

Sme s odvolaním sa na vyjadrenie českého ministerstva priemyslu a obchodu napísalo, že SR investície do zábavného priemyslu nedotuje. Na Slovensku či v Poľsku by investor vraj mohol získať daňové prázdniny alebo dotácie.

O výstavbe zábavného parku po vzore Disneylandu a Legolandu sa na Slovensku špekulovalo už dávnejšie. TMR zvažovala projekt vo Vysokých Tatrách s názvom Krtkoland, pomenovaný po slávnej postavičke krtka. Podľa Rattaja rokovania s majiteľmi práv na krtka však zamrzli, ale vraj nie sú úplne stratené.

Súvisiace články

Aktuálne správy